trzeba znależć pracę, gdzie nasz wygląd będzie naszym atutem.
w mojej robocie wszyscy uważają, że jestem silna, bo jestem duża
więc moja wielkość i kompleksy stały się moim atutem
_________________ hokus pokus czary mary
Rysiek z Klanu to Twój stary
Zgadzam się z pupulką, zatrudniając ekspedientki do pracy w sklepach z odzieżą XXL mieliśmy wymagania, aby dziewczyny nosiły rozmiar przynajmniej XL
i to się sprawdza, bo kto najlepiej doradzi ??? Ten co sam ma małe co nieco albo do ukrycia, albo do wyeksponowania
trzeba znaleźć pracę, gdzie nasz wygląd będzie naszym atutem.
Myślałem że pracy szuka się zgodnie z posiadanymi kwalifikacjami, no ale ja w tej samej firmie od 8 lat więc mogło się teraz trochę pozmieniać
Zresztą wolę nie wiedzieć gdzie bym musiał pracować gdyby wyznacznikiem miał być wygląd. Do głowy przychodzi mi jedynie praca w kopalni, lub jako strach na wróble w szczerym polu kukurydzy
Imieniny: 24.12
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 18:59
Oj, magneto, jesteś facetem! Czy widziałeś kiedyś ogłoszenie o pracę dla mężczyzny, w którym byłoby coś o "miłej aparycji" czy czymś takim? Kocham być kobietą i nie uważam się za dyskryminowaną, ale to trochę drażniące, kiedy protekcjonalnie piszesz, że Ty myślałeś, że pracy szuka się zgodnie z kwalifikacjami. Szuka - tak, ale te kwalifikacje nie zawsze wystarczają, żeby ją dostać. A co do pupy, to mnie się wydaje, że to kwestia "dużego" charakteru, a nie ciała. Ja jestem duża, ale taka życiowo mięciutka, że nie sądzę, by ktoś się nabrał na takie naciągane powiązania i uznał, że jestem też silna.
_________________ Some girls are bigger than others...
Ja kilka razy na rozmowach kwalifikacyjnych do pracy byłam oceniana poprzez mój wygląd. Raz wprost mi powiedziano, że nie pasuję "wizerunkowo" do firmy. Kiedyś od jednego dupka usłyszałam, że powinnam się wziąć za siebie i schudnąć.
Ja kilka razy na rozmowach kwalifikacyjnych do pracy byłam oceniana poprzez mój wygląd. Raz wprost mi powiedziano, że nie pasuję "wizerunkowo" do firmy.
"wiem, ale nie jestem wybredna, góra pociągnę Was trochę do góry"
Cytat:
Kiedyś od jednego dupka usłyszałam, że powinnam się wziąć za siebie i schudnąć.
"a co? za mało macie niskowymiarowych dupeczek do oglądania w pracy?"
(* - Odpowiedzi Sugerowane przez Wujka Ciętą Ripostę)
Imieniny: 16-06
Wiek: 29 Dołączyła: 27 Cze 2010 Skąd: bardzo bliski wschód
Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 21:46
pupulka napisał/a:
trzeba znależć pracę, gdzie nasz wygląd będzie naszym atutem.
w mojej robocie wszyscy uważają, że jestem silna, bo jestem duża
więc moja wielkość i kompleksy stały się moim atutem
Zgadzam się z każdym słowem, z racji wykonywania tego samego zawodu
_________________ "Życie jest jak pudełko czekoladek , nigdy nie wiesz co się trafi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum